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アイテム
嗅覚におけるオーグメンテッドリアリティの研究
https://ipsj.ixsq.nii.ac.jp/records/36906
https://ipsj.ixsq.nii.ac.jp/records/3690684276afc-28d0-4837-a45d-956fb819b4b1
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Copyright (c) 2003 by the Information Processing Society of Japan
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オープンアクセス |
Item type | SIG Technical Reports(1) | |||||||
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公開日 | 2003-01-30 | |||||||
タイトル | ||||||||
タイトル | 嗅覚におけるオーグメンテッドリアリティの研究 | |||||||
タイトル | ||||||||
言語 | en | |||||||
タイトル | Study and Implementation of Augmented Olfaction | |||||||
言語 | ||||||||
言語 | jpn | |||||||
資源タイプ | ||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_18gh | |||||||
資源タイプ | technical report | |||||||
著者所属 | ||||||||
東京大学 大学院情報理工学系研究科 | ||||||||
著者所属 | ||||||||
東京大学 大学院情報理工学系研究科 | ||||||||
著者所属 | ||||||||
東京大学 大学院情報理工学系研究科 | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Graduate School of Information Science and Technology, The University of Tokyo | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Graduate School of Information Science and Technology, The University of Tokyo | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Graduate School of Information Science and Technology, The University of Tokyo | ||||||||
著者名 |
稲見, 昌彦
× 稲見, 昌彦
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著者名(英) |
Masahiko, Inami
× Masahiko, Inami
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論文抄録 | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | 本研究は無臭の都市ガスに人為的に臭気を付加することにより,周囲の人に危険を察知させているように,放射性物質・一酸化炭素・花粉等本来は無臭の化学物質・環境情報をセンサにより検出し,濃度に応じ有臭物質を放出することにより人の嗅覚機能を拡張する新たなインタフェースを提案する. | |||||||
論文抄録(英) | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | In Augmented Reality (AR), artificial information is captured from the real world by some sort of a sensor, and displayed through our existing sensing channels. Hence, the users virtually acquire the physical ability of the sensor as their own. In this paper we propose the concept of the AR of olfaction (Augmented Olfaction), in order to smell odorless substances such as CO, CO2, pollen and radioactivity. The system is essentially composed of an olfactory display and a sensor. When detecting a substance, information acquired by the sensor is translated into olfactory sensation by odoriferous gas. | |||||||
書誌レコードID | ||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||
収録物識別子 | AA1221543X | |||||||
書誌情報 |
情報処理学会研究報告ヒューマンコンピュータインタラクション(HCI) 巻 2002, 号 9(2002-HI-102), p. 27-30, 発行日 2003-01-30 |
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Notice | ||||||||
SIG Technical Reports are nonrefereed and hence may later appear in any journals, conferences, symposia, etc. | ||||||||
出版者 | ||||||||
言語 | ja | |||||||
出版者 | 情報処理学会 |