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アイテム
食品加工工程における余剰在庫削減を目的とした生産計画立案システムの構築
https://ipsj.ixsq.nii.ac.jp/records/61865
https://ipsj.ixsq.nii.ac.jp/records/61865c401775c-6714-4cb5-91bb-ea7395604193
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Copyright (c) 2009 by the Information Processing Society of Japan
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オープンアクセス |
Item type | SIG Technical Reports(1) | |||||||
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公開日 | 2009-03-11 | |||||||
タイトル | ||||||||
タイトル | 食品加工工程における余剰在庫削減を目的とした生産計画立案システムの構築 | |||||||
タイトル | ||||||||
言語 | en | |||||||
タイトル | Development of the Production Planning System to reducing surplus stock on the food processing process | |||||||
言語 | ||||||||
言語 | jpn | |||||||
資源タイプ | ||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_18gh | |||||||
資源タイプ | technical report | |||||||
著者所属 | ||||||||
岩手県立大学大学院ソフトウェア情報学研究科 | ||||||||
著者所属 | ||||||||
岩手県立大学ソフトウェア情報学部 | ||||||||
著者所属 | ||||||||
岩手県立大学ソフトウェア情報学部 | ||||||||
著者所属 | ||||||||
岩手県立大学 ソフトウェア情報学部 | ||||||||
著者所属 | ||||||||
岩手県立大学 ソフトウェア情報学部 | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Graduate School of Software and Information Science Studies, Iwate Prefectural University | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Software and Information Science, Iwate Prefectural University | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Software and Information Science, Iwate Prefectural University | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Software and Information Science, Iwate Prefectural University | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Software and Information Science, Iwate Prefectural University | ||||||||
著者名 |
十文字, 豊
× 十文字, 豊
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著者名(英) |
Yutaka, Jumonji
× Yutaka, Jumonji
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論文抄録 | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | 食品加工工程では,工程特性として前工程に分解工程,後工程に組立工程を持つ複合型工程が多く見られる.同工程では,分解工程において家畜等の原料を精肉等の原材料へと分解し,組立工程において原材料と補助材料を用いて加工食品を生産している.その工程特性として,工程間に発生する余剰在庫がある.これは廃棄の対象とされるため,製品原価の高騰を招いている.本研究では,従来型の資材所要量計画 (MRP) と逆展開 MRP を拡張し,余剰在庫を削減する生産管理システムを構築した.本稿では,実装システムの動作確認と逆展開 MRP の実行結果から得られる追加受注品目を販売計画へ反映させるための指標の提案を行い,その有効性を検証する. | |||||||
論文抄録(英) | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | By the food processing process consisting of a resolution process and an assembling process, it is easy to produce surplus stock between processes. In the food industry to sell freshness product to, we often see that a product cost price rises because of the surplus stock disposed of. In this study, we expand the MRP in Implosion MRP and build a production control system to reducing surplus stock. By this report, we check the operation of the system which we used the data of the cooperation company for and inspect the effectiveness. | |||||||
書誌レコードID | ||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||
収録物識別子 | AA11253943 | |||||||
書誌情報 |
研究報告情報システムと社会環境(IS) 巻 2009, 号 32(2009-IS-107), p. 63-70, 発行日 2009-03-11 |
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Notice | ||||||||
SIG Technical Reports are nonrefereed and hence may later appear in any journals, conferences, symposia, etc. | ||||||||
出版者 | ||||||||
言語 | ja | |||||||
出版者 | 情報処理学会 |