@inproceedings{oai:ipsj.ixsq.nii.ac.jp:00216821,
 author = {堀部, 真 and 武藤, 敦子 and 森山, 甲一 and 犬塚, 信博 and Makoto, Horibe and Atsuko, Mutoh and Koichi, Moriyama and Nobuhiro, Inuzuka},
 book = {行動変容と社会システム vol.08},
 month = {Mar},
 note = {近年,商品の推薦システムについて様々な研究が行われている.本研究では,特に飲食店での推薦を考え,飲食特有の追加オーダーという点に注目して,注文時間に沿った商品を推薦することを目的とする.そこで本稿では,従来の推薦手法の一つである協調フィルタリングに,時間的特徴を追加した商品推薦手法を提案する.協力企業からの注文データを用いた実験において,その有用性を示す., In recent years, various studies have been conducted on product recommendation systems. In this paper, we propose a product recommendation method that adds temporal features to the conventional collaborative filtering. In this paper, we propose a product recommendation method that adds temporal features to collaborative filtering, which is one of the conventional recommendation methods. We demonstrate the usefulness of the proposed method in experiments using order data from cooperating companies.},
 publisher = {情報処理学会},
 title = {飲食店データを用いた注文時間を考慮した追加オーダー推薦手法の提案},
 volume = {2022},
 year = {2022}
}