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  1. 研究報告
  2. セキュリティ心理学とトラスト(SPT)
  3. 2021
  4. 2021-SPT-042

一般消費者を対象とする食品ロス削減に向けたシステムの提案

https://ipsj.ixsq.nii.ac.jp/records/210969
https://ipsj.ixsq.nii.ac.jp/records/210969
1a46109b-8fe0-45a3-9beb-5754169a6006
名前 / ファイル ライセンス アクション
IPSJ-SPT21042009.pdf IPSJ-SPT21042009.pdf (2.6 MB)
Copyright (c) 2021 by the Information Processing Society of Japan
SPT:会員:¥0, DLIB:会員:¥0
Item type SIG Technical Reports(1)
公開日 2021-05-03
タイトル
タイトル 一般消費者を対象とする食品ロス削減に向けたシステムの提案
タイトル
言語 en
タイトル Proposal of Information System to Reduce Food Waste Targeting General Consumers
言語
言語 jpn
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_18gh
資源タイプ technical report
著者所属
津田塾大学総合政策学部総合政策学科
著者所属
津田塾大学総合政策学部総合政策学科
著者所属(英)
en
College of Policy Studies, Tsuda University
著者所属(英)
en
College of Policy Studies, Tsuda University
著者名 村山, いまり

× 村山, いまり

村山, いまり

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小舘, 亮之

× 小舘, 亮之

小舘, 亮之

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著者名(英) Imari, Murayama

× Imari, Murayama

en Imari, Murayama

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Akihisa, Kodate

× Akihisa, Kodate

en Akihisa, Kodate

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論文抄録
内容記述タイプ Other
内容記述 近年,国際連合が 2015 年に採択した持続可能な開発目標(Sustainable Development Goals: SDGs)への関心が高まっており,世界各国で目標達成に向けたさまざまな取り組みが行われている.本研究で対象とする社会問題である食品ロスとは,食品廃棄物の中の可食部分を示し,この食品廃棄物等の問題解決は,SDGs の 17 の目標の一つに設定されている.日本では年間約 612 万トンの食品ロスが排出されており,適切な対策を講じ,これを実行することで削減できる.本稿では,一般消費者を対象とした食品ロス削減のための情報システムを提案し,web アプリケーションを設計および製作した結果を報告する.
論文抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 In recent years, there has been a growing interest in the Sustainable Development Goals (SDGs) adopted by the United Nations in 2015, and various initiatives are being undertaken around the world to achieve the goals. Food waste refers to the edible portion of food loss and wastes, and the issue of food loss and wastes has been set as one of the 17 goals of the SDGs. In Japan, about 6.12 million tons of food waste is generated annually, which can be reduced by taking appropriate measures and implementing them. This paper proposes an Information system to reduce food loss targeting general consumers and the design and implementation of a web application is discussed.
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA12628305
書誌情報 研究報告セキュリティ心理学とトラスト(SPT)

巻 2021-SPT-42, 号 9, p. 1-6, 発行日 2021-05-03
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 2188-8671
Notice
SIG Technical Reports are nonrefereed and hence may later appear in any journals, conferences, symposia, etc.
出版者
言語 ja
出版者 情報処理学会
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Ver.1 2025-01-19 17:57:35.154689
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