@article{oai:ipsj.ixsq.nii.ac.jp:00190723,
 author = {周, 潔瑩 and 坪井, 哲也 and 長谷川, 大輔 and 石川, 浩司 and 木村, 恵介 and 田中, 未来 and 大関, 和典 and 繁野, 麻衣子 and Jieying, Zhou and Tetsuya, Tsuboi and Daisuke, Hasegawa and Kouji, Ishikawa and Keisuke, Kimura and Miku, Tanaka and Kazunori, Ozeki and Maiko, Shigeno},
 issue = {2},
 journal = {情報処理学会論文誌数理モデル化と応用(TOM)},
 month = {Jul},
 note = {レストランの顧客満足度は,料理の品質だけではなく,料理提供の順序とタイミングにも強く関係している.料理の品質は,料理ごとに定められている調理手順に従うことで維持できるが,料理提供の順序やタイミングは,注文された複数料理の組合せにより,各々の調理手順を組み立てなければならない.本研究では,調理手順を組み立てるスケジューリング問題を扱う.まず,スケジュールを行う調理手順を簡素化したモデルを作成し,提供までの時間とグループ客への同時提供を重視したルールを提案する.そして,評価実験により提案したルールを比較し,ルールの有効性と結果にもたらす影響を考察する., Customer satisfaction in restaurants is strongly related not only to quality of dishes but also to ordering and timing of when the dishes are provided. The quality of dishes is guaranteed by procedure guidelines. However, to keep service quality of providing, cooking processes for many ordered dishes have to be arranged. This research considers the cooking process scheduling. Scheduling rules are discussed for a model with simple processes by being focused on completion time and to providing dishes simultaneously. Experimental evaluations are performed in order to clarify the effect of the rules.},
 pages = {63--74},
 title = {調理手順スケジューリングモデルに対するルール設計と検証},
 volume = {11},
 year = {2018}
}