| Item type |
SIG Technical Reports(1) |
| 公開日 |
2017-12-15 |
| タイトル |
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タイトル |
基準レシピからの差分に基づいた料理レシピ推薦によるレパートリ拡大法の提案 |
| タイトル |
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言語 |
en |
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タイトル |
Expanding Cooking Repertoire by a Recommender System Focusing on the Difference From The Common Recipe |
| 言語 |
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言語 |
jpn |
| 資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_18gh |
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資源タイプ |
technical report |
| 著者所属 |
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同志社大学 |
| 著者所属 |
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同志社大学 |
| 著者所属 |
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日本コントロールシステム株式会社 |
| 著者所属 |
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同志社大学 |
| 著者所属 |
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東京工業大学 |
| 著者所属 |
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同志社大学 |
| 著者所属(英) |
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en |
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Doshisha University |
| 著者所属(英) |
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en |
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Doshisha University |
| 著者所属(英) |
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en |
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Nippon Control System Corporation |
| 著者所属(英) |
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en |
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Doshisha University |
| 著者所属(英) |
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en |
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Tokyo Institute of Technology |
| 著者所属(英) |
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en |
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Doshisha University |
| 著者名 |
蒲原, 智也
楠, 和馬
崔, 赫仁
木下, 泰輝
塩井, 隆
波多野, 賢治
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| 著者名(英) |
Tomoya, Kambara
Kazuma, Kusu
Hyukin, Choi
Taiki, Kinoshita
Takamitsu, Shioi
Kenji, Hatano
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| 論文抄録 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
料理レシピサイトの中で調理時に情報源として最も使用されるユーザ投稿型料理レシピサイトは,誰でも料理レシピの投稿が可能なため,年々料理レシピの数が増加している.そのため,膨大な料理レシピの中でユーザの目的に合う料理レシピの検索が困難になりつつある.特に,現在の料理レシピサイトの検索補助では料理レシピ間の差を考えないため,似たようなレシピが提示される.基準となる料理レシピとその他の料理レシピとの差を利用すると今まで調理経験のないような料理レシピが提示できるため,レパートリー増加にもつながる.そこで本研究では,ある料理に対して共通して使用される食材に着目して,その食材群との差分を用いた料理レシピ検索手法を提案する. |
| 論文抄録(英) |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
Many people can easily upload their original recipes to Web sites, so that the search result tends to include many similar recipes. Hence, it is difficult to find out recipes they have not cooked ever in conventional method. The key requirements are to be able to find a well-known recipe from among similar ones, and identify the differences among them. We believe that this process will lead to an increase in users' cooking repertories. In this paper, we propose a method for searching cooking recipes while considering the differences between each well-known recipe extracted from the category of cuisines. In our method, the well-known recipe is defined by focusing on common cooking ingredients. |
| 書誌レコードID |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN10112482 |
| 書誌情報 |
研究報告データベースシステム(DBS)
巻 2017-DBS-166,
号 22,
p. 1-5,
発行日 2017-12-15
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| ISSN |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
2188-871X |
| Notice |
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SIG Technical Reports are nonrefereed and hence may later appear in any journals, conferences, symposia, etc. |
| 出版者 |
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言語 |
ja |
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出版者 |
情報処理学会 |