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アイテム
料理提案システムのための料理概念ベースの構築
https://ipsj.ixsq.nii.ac.jp/records/98644
https://ipsj.ixsq.nii.ac.jp/records/98644794b4dfd-3035-4bda-9140-f5b2728b084e
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
Copyright (c) 2014 by the Information Processing Society of Japan
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オープンアクセス |
Item type | SIG Technical Reports(1) | |||||||
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公開日 | 2014-02-23 | |||||||
タイトル | ||||||||
タイトル | 料理提案システムのための料理概念ベースの構築 | |||||||
タイトル | ||||||||
言語 | en | |||||||
タイトル | Construction of the Cooking Concept Base for Cooking Recommendation System | |||||||
言語 | ||||||||
言語 | jpn | |||||||
資源タイプ | ||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_18gh | |||||||
資源タイプ | technical report | |||||||
著者所属 | ||||||||
同志社大学大学院理工学研究科 | ||||||||
著者所属 | ||||||||
同志社大学理工学部 | ||||||||
著者所属 | ||||||||
同志社大学理工学部 | ||||||||
著者所属 | ||||||||
同志社大学理工学部 | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Graduate School of Science and Engineering, Doshisha University | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Faculty of Science and Engineering, Doshisha University | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Faculty of Science and Engineering, Doshisha University | ||||||||
著者所属(英) | ||||||||
en | ||||||||
Faculty of Science and Engineering, Doshisha University | ||||||||
著者名 |
森, 泰宏
吉村, 枝里子
土屋, 誠司
渡部, 広一
× 森, 泰宏 吉村, 枝里子 土屋, 誠司 渡部, 広一
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著者名(英) |
Yasuhiro, Mori
Eriko, Yoshimura
Seiji, Tsuthiya
Hirokazu, Watabe
× Yasuhiro, Mori Eriko, Yoshimura Seiji, Tsuthiya Hirokazu, Watabe
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論文抄録 | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | コンピュータは人間のようにある料理から関連のある他の料理を連想することは不可能である.料理の関連性を理解させるためには、料理の類似度を定量的に評価する必要がある.そこで本稿では料理概念ベースを構築する.料理概念ベースはある語 (概念) に対し,その特徴を表す語 (属性) と属性の重要さ (重み) の対から構成されている.料理概念ベースを構築することで料理の類似度を定量的に評価することを目指す. | |||||||
論文抄録(英) | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | Computer can't associate other cooking with one cooking like humans. It is necessary to evaluate the similarities of cooking in order to understand the relevance between cooking. So we construct the Cooking Concept Base in the present study. The Cooking Concept Base is constructed from a word (concept) and words (attribute) representing the features of the concept and values (weight) that represents the importance of the attribute. We evaluate the similarities between cooking by constructing the Cooking Concept Base. | |||||||
書誌レコードID | ||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||
収録物識別子 | AA11135936 | |||||||
書誌情報 |
研究報告知能システム(ICS) 巻 2014-ICS-174, 号 6, p. 1-7, 発行日 2014-02-23 |
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Notice | ||||||||
SIG Technical Reports are nonrefereed and hence may later appear in any journals, conferences, symposia, etc. | ||||||||
出版者 | ||||||||
言語 | ja | |||||||
出版者 | 情報処理学会 |