Item type |
SIG Technical Reports(1) |
公開日 |
2017-12-15 |
タイトル |
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タイトル |
電子レシピの工程情報に基づく音楽推薦手法の考察 |
タイトル |
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言語 |
en |
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タイトル |
Researches on Music Recommendation Based on Directions of Recipes |
言語 |
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言語 |
jpn |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_18gh |
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資源タイプ |
technical report |
著者所属 |
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神戸大学国際文化学研究科 |
著者所属 |
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神戸大学国際文化学研究科 |
著者所属 |
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神戸大学国際文化学部 |
著者所属(英) |
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en |
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Graduate School of Inter-Cultural Studies, Kobe University, |
著者所属(英) |
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en |
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Graduate School of Inter-Cultural Studies, Kobe University, |
著者所属(英) |
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en |
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Faculty of Inter-Cultural Studies, Kobe University |
著者名 |
周, 潔
清光, 英成
執行, 健人
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著者名(英) |
Jie, Zhou
Hidenari, Kiyomitu
Kento, Shigyo
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論文抄録 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
本研究は,電子化されたレシピ情報を利用して,食材や調理の工程に合った音楽の特徴を抽出 ・ 収集し,調理中に再生する音楽の推薦手法を提案する.食材や調理工程別に楽曲が持つべき音楽的特徴 (テンポ,音の変化) をアンケート調査を行うことにより把握する.次に楽曲のタイトル,レビューなどのメタデータを分析し,楽曲の雰囲気と印象を特定する.その上でレシピの文字情報やユーザの状況から抽出した特徴 (由来,ふるまう人) に基づき,適切な楽曲の優先順位を決めることで調理の工程に応じた楽曲推薦リストの作成を試みる. |
論文抄録(英) |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
In this study, we aim to propose a method to recommend music based on directions of recipes. We carried out an investigation of cooking workload to understand what kind of music features will match to the cooking workload. By analyzing the hardness of ingredients and difficulty of cooking actions, we propose to extract the workload of each cooking procedures and match it with certain music features. In addition, to recommend music which matches the theme of recipes like holidays, we also focus on finding the keyword of a recipe. |
書誌レコードID |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN10112482 |
書誌情報 |
研究報告データベースシステム(DBS)
巻 2017-DBS-166,
号 8,
p. 1-5,
発行日 2017-12-15
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ISSN |
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収録物識別子タイプ |
ISSN |
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収録物識別子 |
2188-871X |
Notice |
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SIG Technical Reports are nonrefereed and hence may later appear in any journals, conferences, symposia, etc. |
出版者 |
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言語 |
ja |
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出版者 |
情報処理学会 |